Livaja: “Skulle vara underbart att debutera i dessa färger mot mina tidigare lagkamrater”

April 28, 2012 20:18
( )

Dagen före matchen mellan Inter och Cesena gästades Inter Channels program A Tu Per Tu av Marko Livaja. Roberto Scarpini intervjuade Inters primaveraspelare som innan han kom till Inter spelade för Cesena, laget han gjorde sin debut i Serie A med i matchen mot Fiorentina den 16:e oktober. Livaja återberättade: “Jag minns den stunden väldigt väl. Giampaolo ropade till mig från bänken i den 85:e minuten och skickade ut mig på planen. Det var en stor bedrift för mig då jag olyckligtvis stoppades hade stoppats i två år på grund av kontraktsproblem.  Nu trivs jag bra här i Inter. Jag är medveten om att jag kommit till ett fantastiskt lag och det skulle vara underbart att debutera i dessa färger mot mina tidigare lagkamrater… Det finns stora spelare i Inter med stor erfarenhet, landslagsmän, men också unga spelare med stora kvaliteter. Fysiskt sett känner jag mig redo, också tack vara mina fysiska egenskaper. Jag är inte direkt liten (ler red). I Primaveran, där spelare vanligtvis är mindre, får jag gula kort även när jag inte gör någonting…”

Livaja fick sedan frågan om han fortfarande har kontakt med några av Cesenaspelarna: “Då och då hör jag från mina kroatiska landsmän Djokovic och Tibor Cica som jag spelade i det kroatiska U-20 landslaget. Nu har Cesena blivit relegerade och därför låter de några av ungdomarna spela. För oss är söndagens match väldigt viktig. Att vinna kommer att vara avgörande för om vi ska kunna nå tredjeplatsen.”

Marko pratade sedan om att vinna NextGen Series, målen för Primaveralaget med mera: “Det var viktigt, den mest prestigefyllda segern i min karriär. Nu siktar vi på att bli italienska mästare med Primaveralaget för vi har bra spelare och en intelligent tränare. Men nu när det är paus i Primaverasäsongen vill jag fokusera på mina åtaganden med a-laget. Jag finns här om jag behövs. Sedan kommer vi, hur som helst, att åka till Gubbio med Primaveralaget för att vinna ‘vår’ Scudetto.”

Till sist ett uttalande angående möjligheten att göra debut med Inters a-lag: “Om jag tror på en debut innan säsongens slut? Nåväl, jag hoppas det. Vi får se.”

Källa: inter.it 

By Olof Svensson