Av de fyra matcherna som återstod innan dagens omgång sågs matchen mot jumbon Cesena som den, i alla fall på pappret, lättaste. Säsongen 2011/2012 finns det inga lätta matcher för Inter och inte heller denna match blev någon enkel resa trots ett stort spelövertag. Till slut lyckades dock de blåsvarta att bärga en mycket viktig trepoängare och tränare Andrea Stramaccioni är alltjämt obesegrad under sin korta karriär som tränare i Serie A.

Under den första halvleken tryckte Inter på mot ett tillbakapressat Cesena och det enda som hindrade Inter från att gå till halvtidsvila i med en ledning var den storspelande Cesenamålvakten Antonioli och möjligen brist på självförtroende och kyla från Giampaolo Pazzini, som nog helst av allt vill att det ska vara augusti och början på nästa säsong.

I andra halvlek fortsatte Inter i samma stil, men målet kom inte. I en intervju tidigare idag sade den gamle Interlegenden Tarcisio Burgnich att Cesena förmodligen skulle vilja göra ett bra avsked till Serie A och Cesena ska ha mycket beröm för att man visade en sådan kampvilja trots att man nästa säsong kommer att spela i Serie B.

I den 57:e matchminuten dribblade Inters Ricardo Alvarez i Cesenas straffområde och blev till slut också fälld. Jag fick känslan av att den gode argentinaren sökte en straff och kanske kände domaren likadant och friade. Tyvärr medförde det beslutet att Cesena kunde starta en kontring och när Ceccarellis skott ändrade riktning via Nagatomo fanns det inte mycket att göra för Castellazzi, som fått hoppa in då Julio Cesar stod över på grund av en mindre skada.

Tidigare under säsongen hade detta mål inneburit hängande huvuden och en förlorad kampvilja. Så är det inte idag. Under Stramaccioni gör Inter fortfarande misstag men nu tar man sig i kragen och fortsätter att kämpa. I fyra av de sex matcher som Stramaccioni varit tränare har Inter hamnat i underläge men aldrig förlorat. Vad han har gjort är svårt att sätta fingret på, men faktum är att han måste ha gjort någonting. När spelarna pratar om honom i intervjuer är ordet entusiasm ständigt återkommande. Många pratar också om tydliga idéer. För mig som åskådare är det väldigt tydligt att det är en annan stämning i laget nu jämfört med tidigare och under Stramaccioni vågar man tänka positivt.

En av de spelare som kanske är gladast över tränarbytet är dagens matchhjälte: Maurito Zarate. Under Ranieri fick han minimalt med speltid och det var ganska uppenbart att de två inte förstod varandra. Zarate är fortfarande ingen pålitlig, eller en särskilt smart spelare, men han har blivit bättre sedan Stramaccioni tog över.

Zarate in och Alvarez ut i matchminut 66 var det andra bytet Stramaccioni gjorde idag. Det första gjorde han bara några minuter tidigare när Militio ersatte Giampaolo Pazzini, som återigen gick mållös av planen. Personligen börjar jag bli lite orolig för Pazzini. Att säga att han inte har kvalitéer är direkt felaktigt men man måste också förstå den kritik som riktas mot spelaren. Om Inter har haft ett tufft år har han haft det ännu tuffare. Han har stått för några otroliga missar det senaste året och jag undrar om han kan ta sig ur den här svackan. Det krävs inget överdrivet bra minne för att komma ihåg hur tungt det gick för vår prins, Diego Milito, i höstas. Han har exploderat under våren och förhoppningsvis kan Pazzo göra detsamma. Många vill att han ska säljas men det tror jag vore dumt. Man kan bara ana vilken revanschlusta Pazzini kommer att ha när nästa säsong drar igång och det finns inte en chans att han kan göra en lika svag säsong nästa år.

För en vecka sedan undrade jag om chansen att nå tredjeplatsen försvunnit för Inter men sedan gick nästan alla resultat Inters väg. I går kväll kvitterade Roma sent mot Napoli och tittar man på tabellen ser det inte omöjligt ut. Om Lazio förlorar kommer fyra lag att ha 55 poäng och ett av dem kommer att ta tredjeplatsen. I händelse av att två eller flera lag hamnar på samma poäng kommer placeringarna att avgöras genom inbördes möten. Vi har övertag mot Udinese men inte mot Napoli. När det gäller Lazio vann vi hemmamatchen. Om Lazio vinner ikväll mot Udinese, eller bara tar poäng, behöver det inte innebära att det är kört eftersom Inter kommer att möta dem på Olympiastadion i Rom i den allra sista omgången. Vilken match det kan bli..

Vägen mot tredjeplatsen är fortfarande lång men jag är glad av vår kapten på färden heter Andrea Stramaccioni och jag hoppas att president Massimo Moratti står fast vid det han sa innan dagens match om att det vore rätt att behålla honom.

Nä, nu ska jag göra som alla andra Interisti och sätta mig med tabellen och miniräknaren för att försöka gissa hur detta ska sluta..