Ranocchia: “Jag har gått igenom en tuff tid, med en tränare jag inte kom överens med..”

Ranocchia: “Jag har gått igenom en tuff tid, med en tränare jag inte kom överens med..”-->
May 1, 2012 18:30
( )

Andrea Ranocchia är gäst på dagens upplaga av A Tu Per Tu, programmet som presenteras av Roberto Scarpini som, med en spelarintervju, ser framåt mot Inters match i ligan följande dag.

Andrea, vi går mot tre riktigt stora matcher i kampen om tredjeplatsen. Det är fyra lag som är inblandade. Det är verkligen en kamp in i det sista…

“Ja, det är en tuff kamp. Vi kan inte sluta trea med de poäng vi har så vi vill och behöver avsluta säsongen bra, fortsätta med det vi visat.”

Om vi tittar på matcherna sedan Andrea Stramaccioni tog över är Inter trea i tabellen bakom Juventus och Parma. Så på sätt och vis är morgondagens match en sexpoängsmatch…

“Ja, vi möter ett lag som är i form, de har stor individuell kvalitet framåt. Vi känner till att deras slagkraft är väldigt farlig, men vi vet också att vi måste fortsätta att göra bra ifrån oss.”

Är det svårare för en lång försvarare som du att ta hand om en anfallare som Sebastian Giovinco?

“Ja, det är svårt, men jag har redan spelat mot honom. Vissa gånger har jag gått ur segrande, andra gånger har han gjort det. När du är på planen måste du anpassa dig till alla sorters motståndare. I Serie A möter du alla sorters anfallare, långa, korta, tunna, vältränade… Många gånger har jag fått höra att jag inte kan spela mot spelare som Giovinco. Men det är inte sant, vore det så skulle jag sluta spela eller bara spela när våra motståndare har en lång, kraftfull anfallare.”

Det är, hur som helst, svårare…

“Ja, det är svårare, men det beror särskilt på att Giovinco har fantastisk teknik. Han är riktigt bra på att ta sig förbi spelare så man behöver hjälp från sina andra försvarare och mittfältet. Du måste spela som en enhet annars kan han skada dig då han är kvick och har fantastisk teknik.”

Du har precis tagit dig igenom en tuff tid, en sådan man kan lära sig mycket från…

“Det är vad du behöver om du vill bli bättre. Du kan inte växa som spelare utan att ta dig igenom dåliga tider. I fotboll, liksom i livet, kan du inte utvecklas utan att lida. Ja, jag har gått igenom en tuff tid, under en tränare som jag tror att jag inte kom överens med, inte ens på det personliga planet. Det är svårare när du inte spelar regelbundet, du tappar tempo, touch, dina instinkter… Det tar lite tid att få tillbaka det och de första matcherna var svåra, jag kände mig inte helt bekväm. Jag hade spelat så få matcher, bara fem på sex månader. Det är självklart att man behöver lite tid för att ta sig tillbaka. Nu känner jag mig bra, även om jag fortfarande inte är så bra jag kan vara, men jag har hittat lite mer matchskärpa i de senaste två matcherna och jag hoppas på att få spela från nu till slutet av säsongen.”

Sa Cesare Prandelli någonting speciellt till dig när ni träffades på Appiano?

“Nej, han undrade bara hur jag mådde.”

Är du hoppfull om att få en plats i truppen till EM?

“Jag respekterar tränarens beslut, och det kommer jag alltid att göra. Jag inser att det, efter som jag spelat så lite, kommer att bli svårt för mig att beaktas. Självklart hoppas jag att bli uttagen, om jag inte blir det kommer jag att göra allt jag kan för att vara i bästa form till nästa säsong.”

Åter till Inter. Det är en rejäl strid om tredje platsen och Inter verkar ha det tuffaste spelschemat..

“Vårt spelschema betyder allt och inget. Båda lagen startar varje match med samma förutsättningar. Vi behöver ta nio poäng och sedan får vi se vad som händer.”

Nio poäng och kanske även ett mål av Ranocchia…

“Jag försökte göra mål mot Cesena. Vi får se vad som händer i de kommande matcherna. Jag hoppas på det…”

Källa: inter.it

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter