Onsdag 18:30 Mot Tardini!

Idag kan vi med handen på hjärtat säga att vi har mött La bella Italias finaste sidor. Efter ett samtal till en vän så rekommenderade han en restaurang åt oss med lokala specialiteter. Då vi har ätit gott i dagarna så hade vi inte för höga förhoppningar på att återigen bli positivt överraskade. Vi hade fel.

Vi tog en taxi till adressen vi fick. När vi sa adressen så sa taxichauffören: ”Ah, den restaurangen!” När vi kom fram så hälsades vi välkomna och gick in i en snyggt inredd restaurang och vi kände oss hemma direkt. Kvinnan som hade hand om oss var inte vilken anställd som helst, hon hade passionen, kunskapen och viljan att ge oss det bästa.

En timme och tre fantastiska rätter senare så satt vi mätta och belåtna. Är ni i Parma måste ni besöka Restaurang San Marté. Gästvänlighet och mat av högsta klass, dessutom till ett överkomligt pris. Utöver den mat och den efterrätt vi åt så bjöds vi på en pizza, likör och fräsch frukt efter maten. Vi fick en flaska likör som present och vi lär nog gå tillbaka ikväll efter matchen.

Efter restaurangbesöket så gick vi en kort promenad till Ennio Tardini för att köpa biljetter. Det gick snabbt och smidigt. Då vädret är väldigt fint och soligt så tog vi sedan en promenad till stan där vi gick runt och njöt. Vi köpte en del grejer i affärerna och Cihan visade oss den lokala parfymen som faktiskt doftar väldigt gott. Parma som stad övertygar mer och mer, tyvärr så börjar Mr Parma himself gå mig på nerverna med sitt hetsande, jag hoppas Inter tystar honom ikväll.

Efter att ha njutit av allt det fina som man kan hitta i Italien så är det nu dags att gå mot arenan där vi också får det vi är här för, nämligen fotbollen. Parma-Inter på Ennio Tardini; ett Parma i fantastisk form mot ett Inter i väldigt bra form. Efter matchen återkommer bloggen med reflektioner ifrån arenan och matchen.