César Aparecido Rodrigues, mer känd som enbart César, spelade 36 matcher och gjorde tre mål för Inter mellan 2006 och 2008 intervjuades av Lazio Style Radio inför söndagens match där två av hans tidigare klubbar möts:

“Jag spelade den femte maj och under presskonferensen då jag presenterades i samband med övergången till Inter fick jag direkt frågor om den matchen, men om man tänker efter var den matchen enbart deras fel. Jag svarade genom att säga att tack vare att jag är professionell kunde jag komma till Inter. Sådan är fotbollen, att ge allt för sin tröja, att ära den och aldrig hålla igen. I matcher som dessa måste man ge allt, man kan inte hålla igen. Koncentrationen måste vara maximal, det är förbjudet att göra misstag och det vet både tränaren och killarna. Lazio kan göra bra ifrån sig mot Inter som, bortsett från segern i derbyt, inte har haft en enastående säsong.”

César är dock medveten om att matchen på Stadio Olimpico inte är den enda avgörande matchen på söndag:

“Catania spelar bra fotboll, jag hoppas de ger hundra procent mot Udinese. Sedan kan allt hända men Lazio får inte tänka på det.”

Källa: fcinternews.it