I en lång intervju i Il Corriere dello Sport sammanfattar Inters Ricky Alvarez en säsong som för både honom och Inter inneburit med- och motgångar. Efter att han kommit tillbaka från skador har både han och Inter spelat bättre och trots att säsongen inte varit bra finns det anledningar att se positivt på säsongen. Alvarez har också tankar kring sommarens mercato och vem han vill se i Inter:

“Jag är säker på att Lavezzi är rätt man för Inter. Jag har spelat med honom och kan garantera att han kan bli betydelsefull, han är en mycket kraftfull spelare. Il Pocho skulle vara perfekt i Inter.”

Om sin första säsong i Italien:

“Jag gick från att vara ‘en besvikelse’ till att vara ‘ett säkert kort’ tack vara arbete och förtroende. Jag slutade aldrig att tro på mig själv. Det har varit en tuff säsong och trots att jag kommit till Europa är jag densamma. Varje dag fortsätter jag att träna och ger aldrig upp. I det dagliga livet har många hjälpt mig med att acklimatisera mig men på fotbollsplanen, trots alla råd, har det hela tiden varit upp till mig. I Italien är fotbollen mer taktisk medan det i Argentina finns mer tid att tänka. För egen del måste jag lära mig att agera snabbare. Jag behöver tid för att arbeta.”

Till dem som har klagat över den mörka tiden:

“Överdriv inte min betydelse… Vi har många spelare med erfarenhet och sådan kvalitet och jag tror att saker hade kunnat gå fel även om jag inte varit på planen. Det fanns en tid då jag trodde att den här fotbollen inte var för mig, men det har stimulerat mig att bli bättre. Jag har aldrig funderat på att lämna. Jag vill etablera mig i Inters tröja. I fotbollen är ingenting säkert men jag skulle vilja stanna i Milano en lång tid framöver.”

Om Inter kunde resa tillbaka i tiden, skulle man fortfarande ha värvat Alvarez?

“Jag vet inte. Det får du fråga Branca och Ausilio. Från det att jag kom hit har de varit till stor hjälp, de har pratat med mig och gett mig stort förtroende. Jag trivs bra i Inter och det är även tack vare dem. Hittills har ni inte sett det bästa av Alvarez. Det har varit en svår säsong under vilken jag tvingats vänja mig. Nästa säsong kommer jag att ha fördelen att redan ha gått igenom det. Jag är en spelare som spelar framåt även om jag kan anpassa mig för andra roller. I 4-2-3-1 får jag oftare bollen vid fötterna. Jag gillar det, men det finns även matcher då man måste spela med större bredd eftersom det inte finns plats i mitten. Det är inget problem för mig.”

Jämförelserna med Kaka:

“Jag är smickrad. Det är en stor spelare. Jag tänker på att arbeta för att bli snabbare och fysiskt starkare för den italienska fotbollen.”

De bästa matcherna:

“Mot Lecce och Parma hemma, även om derbyt i söndags var fantastiskt då människorna i publiken blev galna av glädje efter en stor match.”

Den värsta:

“Förlusten hemma mot Napoli.”

Stramaccionis betydelse:

“Han har pratat med mig och gett mig förtroende. Han tror på mitt spel och ger mig förtroende. Han har en tanke om en offensiv fotboll som alla förstår. Sett till den här erfarenheten har han en ljus framtid. Han arbetar bra med de psykologiska aspekterna. Han har gett säkerhet och stimulans till var och en.”

“Tredjeplatsen? Matematiken säger att vi fortfarande kan tro, utan att glömma att våra chanser inte är stora och att vi måste invänta resultaten i två andra matcher. En seger mot Lazio gör att vi kan komma trea eller fyra och bättre kunna planera arbetet inför den kommande säsongen. Det skulle vara trevligt att avsluta den här säsongen på bästa sätt.”

Vi behöver slå Lazio:

“Ett lag som spelar bra även om de inte gjort det den senaste tiden. Det är ett av de bästa lagen i ligan. Om vi spelar med samma intensitet som i derbyt kommer vi kunna göra bra ifrån oss.”

Handsken är kastad inför nästa säsong då jakten på Juventus börjar:

“Jag drömmer om att vinna något. Det är allas mål och även mitt.”

Drömmar om en trippel:

“Varför inte? Nu är det dock viktigt att vi avslutar säsongen bra och börjar nästa säsong på bästa sätt för att bygga en ny grupp av vinnare.”

Källa: fcinternews.it