Guarin: “Jag älskar Inter”

Guarin: “Jag älskar Inter”
May 12, 2012 10:48
( )

Han är en av få positiva överraskningar den här säsongen och Inter kommer med största sannolikhet att köpa loss honom från Porto. Fredy Guarin själv fokuserar just nu på säsongsavslutningen och kommer därefter att diskutera sin framtid men han har redan sagt vad han vill: “Jag vill stanna. Jag trivs bra i Inter och kommer visa vem jag är.”

Guarin, blev du starkare av att växa upp i Medellin?

“Jag råkade inte ut för någonting och om man pratar om kriminalitet, ja det var en gång. Problemet är ett annat: att människor är rädda för att åka till Colombia för att de tror det är farligt. Det är tvärtom: de som åker dit vill inte komma tillbaka för de trivs bra där.”

Som du i Inter.

“I Sydamerika har Inter länge varit laget för…sydamerikaner. Inter har alltid visats mer på tv än andra klubbar. Jag tittade alltid på Inter och gjorde det ännu mer när Cordoba kom dit. Vem som var min idol? Bortsett från Ivan skulle jag säga Ronaldo eftersom jag var en anfallare tills jag var 16 år gammal.”

Hade du nummer nio?

“Ja, nummer nio. Sedan satte tränaren för Colombias u-17 landslag mig på mittfältet, han hette Eduardo Lara. Från den stunden har jag bara spelat på mittfältet. Som här.”

Du sa nyligen: “Jag lämnar inte Inter.” Vad kommer att hända nu?

“Klubbarna kommer att prata men jag vill bli kvar eftersom jag känner att jag kan stanna här av flera anledningar. Det är en av de bästa klubbarna i världen, jag trivs bra här med min frun och mina barn Daniel (6 år) och Dana (1 år). Sedan ville jag komma hit och jag är här nu. Jag vill inte gå miste om den här möjligheten. Jag älskar Inter eftersom Cordoba finns här, för att blå är min favoritfärg, för att klubben är betydelsefull, för att de bästa spelarna i världen har genom åren varit här, däribland min idol Vieira som är anledningen till att jag har tröja nummer 14.”

Hur mycket “led” du under dina första veckor här då det pratades och skrevs om att Inter hade värvat en skadad spelare?

“Inte så mycket eftersom jag, som tur var, inte kunde så mycket italienska (skrattar red.). Men visst, lite eftersom jag ville spela och känna min närvaro i gruppen var oändlig.”

Hittills, vad tror du att du har visat upp? Vad mer kommer vi att få nästa säsong?

“Att jag är en kämpe med karaktär och en vilja att vinna. Nästa säsong? Först måste jag vara säker på att få stanna sedan ska jag visa er.”

Har du några andra colombianer, bortsett från Falcao, att föreslå för Inter?

“Dorlan Pabòn,född 1988 och är just nu mittfältare i Atletico Nacional.”

Stramaccioni har fått alla att älska honom: gäller det även Guarin?

“Han vill verkligen vinna och har en stark personlighet.”

Enbart en vinst mot Lazio räcker inte för att kvalificera er för Champions League nästa år: tror du på mirakel inom fotbollen?

“Mirakel inträffar. Tyvärr kunde jag inte spela i Champions League den här säsongen och jag vill verkligen göra det nästa år. Vi får börja med att vinna, spela vår fotboll och sedan får vi se vad som händer…”

Det troliga är att det blir Europa League som du redan har vunnit.

“Det är klart att om vi inte kommer till Champions League så kommer vi att vinna andra saker som det jag vann med Porto. Ett problem att spela på torsdagar? I två år har jag spelat i ligan och Europa League utan problem: jag är van vid det, så oroa er inte, det är inget problem.”

Vi spolar tillbaka bandet: innan du gick till Inter talades det om att Lazio och Juventus var intresserade av dig. Vilka var närmast att värva dig?

“De kanske pratade med min agent men jag var aldrig med. Men när Inter bestämde sig för att fokusera på mig var jag närvarande. Jag fick uppleva drömmen själv från första minuten.”

Ursäkta Fredy, hur många tatueringar har du?

“Sex, hur så?”

Kommer du att göra någonting speciellt om du gör mål på söndag som kvalificerar er till Champions League?

“Om det händer kommer det vara mitt första i Inter. Jag kommer göra något. Helt klart.”

Källa: fcinternews.it