Reja: “Vi har en chans vi inte får släppa ifrån oss, men Inter är ett starkt lag.”

<!--:sv-->Reja: “Vi har en chans vi inte får släppa ifrån oss, men Inter är ett starkt lag.”<!--:-->
May 12, 2012 17:25
( )

Lazios Edi Reja höll under eftermiddagen presskonferens inför hans Lazios möte mot Inter på Stadio Olimpico. Lazio har ett något bättre läge än Inter då laget har har en poäng mer, men har fortfarande Udinese framför sig. Han har dock inte gett upp:

“Vi har en chans som vi inte får släppa ifrån oss. Inter är ett starkt lag, det kommer inte att bli lätt, men vi är medvetna om våra styrkor och Kloses återkomst ger oss mer självförtroende. Vi har tränat bra, vår övertygelse är att vi ska göra bra ifrån oss och jag hoppas att resultatet kommer att visa det. Vi känner till Inters värde och kvalitet. Man har återfunnit Militos sug och han missar aldrig längre. Han gör otroliga saker. Det verkar som att Zanetti aldrig kommer att sluta, men det är inte bara han. Bakom finns betydelsefull kvalitet. Det är vår uppgift att attackera och inte ge dem anledning att höja tempot. Om vi gör rätt ska vi försöka föra matchen för när vi tog till oss det här spelsystemet gjorde vi rätt.”

Om Inters Mauro Zarate som i och med att han inte blev uttagen till den här matchen kan ha gjort sin sista match för Inter och därmed får återvända till Lazio:

“Det är inte lätt att spela i ett lag som Inter. Mitt intryck är att han har haft nytta av den här erfarenheten, han har accepterat att sitta på bänken och hållit sig lugn. Om det blir så att han kommer tillbaka till Lazio kommer det vara en mer mogen spelare sett till hans karaktär och skulle kunna ha en riktigt fin säsong. Dessutom skulle han kunna bli värdefull i det spelsystem vi använder oss av nu. Han skulle kunna spela både till vänster och till höger och ge oss många möjligheter. Det är definitivt en kvalitetsspelare.”

Reja berömmer sin kollega på Inters tränarbänk, Stramaccioni:

“Han har gett livsnerven tillbaka till Inter. Han kom från nästan ingenstans och har gett kraft och övertygelse. Han har ändrat några småsaker rent taktiskt. Han fann spelare som kom tillbaka från skador, som var redo fysiskt sett. Han har förtjänat det, har gett intrycket av att vara en stor personlighet och har kommit bra överens med gruppen, något som inte alltid är lätt. Har lyckats med en stor bedrift genom att ta Inter till Europa League för jag tror inte att han tar dem hela vägen till Champions eftersom Napoli kommer att vinna på hemmaplan.”

Lazio är som sagt beroende av resultatet i Udineses match och kommer precis som Inter att hålla koll på resultaten i andra matcher än den som spelas. Reja är dock bestämd med vad som gäller i morgon:

“Under tiden kommer vi att fokusera på oss. Det viktiga är att Lazio gör en storartad insats, jag har hört att det kommer att bli en stor uppslutning av publik och det är en källa till stor tillfredställelse, stor tillfredsställelse för killarna. Att vinna skulle definitivt hjälpa oss att avsluta en säsong med upp- och nedgångar. Vi har vunnit mot Milan och Napoli, andra lag har åkt ifrån Stadio Olimpico som förlorare. Jag hoppas att det även i morgon blir ett sådant resultat. Udinese har åter kommit i bra form samtidigt som de fått tillbaka många spelare. På bortaplan är de bra på att använda sig av sitt kontringsspel. Jag hoppas att Catania vill göra en korrekt match, det är helt klart ingen lätt arena att komma till. Men det som räknas är Lazios insats.”

Källa: fcinternews.it

 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter