Den sista presskonferensen för säsongen, inför en match som kommer att vara mycket viktig. Andrea Stramaccioni mötte pressen inför matchen Lazio-Inter.

Hur mycket laddning fick ni av entusiasmen igår?

“Det var ett betydelsefullt ögonblick som följde skådespelet i derbyt. Stödet från fansen hördes. Jag tror att vi är i upptakten av en pånyttfödelse, säsongen är fortfarande dålig, men detta är ett förspel inte enbart inför Lazio-Inter utan även av Interfansens vilja att åter spela en viktig roll i Italien och Europa.”

På Stadio Olimpico kommer vi att sakna flera spelare.

“Vi kommer att ha mindre kvalitet, det kommer att vara ett Inter inställt på kamp. Wesley slutade redan igår, idag fick vi resultaten från undersökningen och ville inte riskera honom. Jag vill alltid att spelarna ska vara 101 procent, Sneijder kommer tyvärr inte att finnas med i Rom. Av tekniska skäl lämnar jag även Zarate utanför truppen. Forlan har det vanliga problemet med vristen. Vi saknar spelare med kvalitet, det kommer att vara ett annorlunda Inter.”

Har ni redan gjort bokslut?

“Det är fortfarande för tidigt, först avslutar vi säsongen och sedan utvärderar vi. Både du och jag.”

Kommer bekräftelsen att du får fortsätta, har drömmen blivit ännu större?

“Om detta har alltid och enbart president Moratti pratat. Efter derbyt bestämde han sig för att ge kraft till sin idé. Jag har hela tiden varit övertygad om att Inter haft ett projekt i åtanke, men min framtid är Lazio-Inter.”

Här ute säljs det redan Lavezzis tröja.

“Det finns risk att det blir klagomål, Orlandoni har nummer 21.”

Inter har förändrats mycket, i derbyt uppvisade en utmärkt dominans.

“Jag har sagt det tidigare att i derbyt såg vi helt klart ett komplett Inter, hela tiden spelförande när vi hade bollen. Vi riskerade väldigt lite, speciellt under de 35 första minuterna. Allt detta var väldigt värdefullt eftersom motståndaren var Milan i ett derby som vägde tungt inför avslutningen av ligan. Men derbyt är i det förflutna. Nu tänker vi på Lazio-Inter och sedan framtiden.”

Vissa äldre spelare skulle vara svåra att ersätta.

“Jag har aldrig pratat om transfermarknaden, om sedan Milan väljer den linjen är upp till dem. Våra spelare är viktiga för matchen mot Lazio och framtiden.”

Du har aldrig spelat med Pazzini och Milito tillsammans. Förändras detta när Sneijder är borta?

“Nej, inte som jag ser det. Giampaolo spelade med stor kampvilja i derbyt, som var en seger för hela laget, och hans insats var en unik tillfredsställelse för en tränare och visar att han har en unik professionalism. Men detta behöver inte sägas.”

Kommer du att försöka få Inter att spela på ett sätt som får fansen att drömma?

“Jag vet inte, jag tar ut ett lag som förbättrar mina spelare. Jag anpassar mig enligt de egenskaper mina killar har. Om det sedan uppskattas av fansen är det helt klart glädjande, de förstår vad killarna ger på planen. Det som räknas mest är hur fästa de är vid tröjan och hur mycket spelarna ger för Inter. Kvalitet är en sak. Att se en enad grupp imponerar fler fans än att behaga. Allt hänger samman och omfattas av curvan tillsammans med presidenten till den sista lagerarbetaren. Alla orienterade mot en tydlig riktning, att åter bli stora.”

Kan Cambiasso vara användbar som en mittfältare framför försvararna som hans naturliga roll?

“Vänta lite, närvaron i det området är en av hans egenskaper. Han kan spela både centralt och på kanterna som naturlig roll, man bör inte dra slutsatser från ett enda sammanhang. Han vet hur man spelar i båda rollerna.”

Vad krävs för att fylla tomrummet med de som är framför?

“Vi har sagt det flera gånger, året har inte varit positivt. När jag försvarade laget var det för att alla sa att det var ett dåligt år. Vi kommer att kämpa till den sista sekunden för att kvalificera oss till Champions League, vi kommer att försöka in i det sista. Realistiskt sett kommer det att bli svårt, det vet vi. Men vi arbetar alla tillsammans för att åter göra Inter till en ledare i Italien, från mig till presidenten, tillsammans.”

Känner du att du vill ge några löften när det gäller Champions?

“Jag säger att det här är sport, löftet jag ger är att Inter kommer att ge allt på Stadio Olimpico för att inte känna någon ånger. Vi vet att vi spelar mot ett Lazio som alltid gör bra ifrån sig på hemmaplan, men vi kommer att ge allt för att vinna i Rom.”

Vad är det som har missgynnat Faraoni hittills?

“Han har alltid tränat hårt, jag har pratat mycket med honom. I denna typ av formation blir han lidande eftersom han i den, för mig, enbart är ytter längre bak i banan, men när du har Maicon, bra prestationer från Nagatomo och Zanetti, är det inte så konstigt att han blir lite låst. Med Ranieri kunde han spela lite längre fram i banan, men enligt min spelidé kan han bara spela längre tillbaka.”

Är Nagatomo mer offensiv än Faraoni enligt ditt sätt att se fotboll?

“Yuto har en längre historik på den positionen, även i det japanska landslaget spelar han längre fram. Med sin låga tyngdpunkt är han farligare i trånga utrymmen medan Faraoni är farligare rakt framåt med sin snabbhet. Men tas ut när man jämför dem.”

Är det första gången för dig på Stadio Olimpico i morgon?

“Det blir min allra första upplevelse. Det är arenan i min stad, det blir spännande att tänka på att åka och spela en match som denna, som är särskilt svår. Att komma in som tränare för Inter kommer att vara speciellt. Under de senaste månaderna har jag upplevt många starka känslor, men med lite omedvetenhet och kyla har jag intagit scenen. När jag kom in på San Siro och den spektakulära tillställningen vid derbyt upplevde jag de starkaste känslorna.”

Har du redan räknat med att inte inleda säsongen i början av augusti, det vill säga utan kvalificeringsomgångarna till Champions?

“Jag räknar med en seger för Inter på Olimpico, sedan tittar jag på resultattavlan och följer resultaten i de andra matcherna. Att försöka vinna i Rom kommer att bli tufft och samtidigt höra resultaten i Catania och Neapel. Var och en är sitt eget ödes arkitekt, det kommer trots det bli tufft men vi kommer att ge allt.”

Om du kunde ta hit någon spelare till Inter till den första augusti?

“Jag vill ha Jonathan och Coutinho, redan till Indonesienturnén.”

Longo, är han redo?

“Absolut. Om han inte vore det skulle vi ha problem.”

Beror Zarates framtid på dig?

“Den frågan får du ställa till sportchefen.”

Finns det planer för framtiden?

“Vi har mycket tydliga idéer och jag samtalar hela tiden med presidenten. Vi har tydliga idéer om vem vi ska satsa på för att åter bli stora.”

Källa: fcinternews.it