I en lång intervju med radiostationen RTL 102,5 pratade Inters lagkapten om flera ämnen, framför allt hans möte med Påven:

Du träffade Påven och gav honom er tröja, inte sant?

“Ja, det var en mycket lycklig dag. Jag hade möjligheten att träffa Påven i Rom för fyra år sedan tillsammans med hela laget men den här gången var det annorlunda eftersom jag hade hela min familj med mig och den minsta, nyfödda Tomas, med mig. Det var ärligt talat ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Barnet är tre veckor gammalt och när jag såg Påven kyssa min son var det en helt unik känsla.”

Vad hade du för känslor efter att ni hade lämnat?

“Jag kunde inte tro att det hade hänt. Jag pratade med min fru om vilken förmån det var för vår familj att få möta Påven, som kysste och välsignade våra barn. Sedan överräckte jag en Intertröja till Påven och det var ett känslomässigt ögonblick.”

Även Baresi gav honom en tröja.

“Ja, det var ett derby där på scenen men även Baresi var mycket känslosam.”

Du har en välgörenhetsorganisation för barn som har det svårt.

“Ja, La Fondazione Pupi.”

Funderade du på att be Påven om hjälp, en hjälpande hand, en välsignelse för dessa barn?

“Det var tillräckligt att få möta honom och hans välsignelse var säkerligen även ämnad även för alla våra barn i Argentina. Jag tror att Påven kommer att göra det han gör för många människor som verkligen behöver det.”

Var Påven lite trött eller var han i god form med tanke på allt som händer under den här perioden?

“Även han han var mycket lycklig över alla människor, ungdomar och familjer som var på San Siro. Det var nästan 90 000 där som ville han hans välsignelse. Jag tror att han fortfarande är lite överraskad.”

Ska ni värva Ibra eller låta honom vara kvar i Milan?

“Nej, Ibra trivs bra där tror jag. Han har redan varit med oss och gjorde så att vi vann mästerskapet på ett fint sätt. Det är mycket svårt.”

Vem kommer Inter att värva?

“Jag vet inte, transfermarknaden inleds nu. Med säkerhet stora mästare till vårt lag.”

Källa: fcinternews.it

Gillade du artikeln? Dela med dig av den för att visa skribenterna att du uppskattar deras jobb.