Om 48 timmar drar Inters säsong igång i och med starten av träningslägret i Pinzolo och Andrea Stramaccioni och Andrea Stramaccioni fick troligen lugnande nyheter under dagens möte. Under gårdagen rapporterades att affären som tar Matias Silvestre från Palermo till Inter i princip var klar och allt tyder på att affären kommer att bli av.

Affären är i slutfasen och det bör inte finnas några negativa överraskningar och Branca bekräftade för bara en stund sedan att han skulle träffa spelarens agent under morgondagen. Kontrakten spelaren förväntas skriva under är på fyra år och ger honom mindre än två miljoner euro per säsong. Palermos ersättning för spelaren tros hamna runt 8-9 miljoner euro som kommer att betalas över två säsonger. Ingen spelare förväntas ingå i betalningen till Palermo och delägarskapet av Emilano Viviano påverkas inte. Vad som saknas för att affären ska avslutas? Enligt insiders, bara 24-36 timmar. I morgon kan vara dagen då affären avslutas.

En annan affär som är på väg mot sitt slut är den för Bolognas Gaby Mudingayi. Vi har tidigare rapporterat om möten mellan klubbarna och förhandlingar som nu uppges vara avslutade, något som bekräftades av Bolognas president Albano Guaraldi under gårdagen.

Det som saknas är spelarens underskrift och Bologna inväntar bara ett domslut från den federala domstolen (angående utredning kring eventuella oegentligheter i matchen mellan Bologna och Bari som slutade 0-4) och därefter kan affären godkännas. Enligt uppgift kommer Inter att betala två miljoner euro i kontanter samt Juan Jesus, som kommer att ansluta till klubben först i slutet av augusti efter att han deltagit i OS. Spelaren kommer att få ett tvåårskontrakt värt 1,5 miljoner euro.

Källa: fcinternews.it