Andrea Stramaccioni intervjuades av Sky Sport efter matchen och hade följande att säga:

“Jag tycker att Inter utförde matchen  välorganiserat. Vi visste att vi spelade mot ett lag med skärpa och försökte ha bollen vid fötterna så mycket som möjligt. Möjligen var det en period under inledningen av andra halvlek då vi tappade en del boll i farliga lägen och vi blev mer passiva, men vi lyckades ta oss tillbaka i och med Garganos inhopp. Kanske kan det tolkas som att vissa var lite trötta. Det är dock inget konstigt med det då det var den typen av match som tar energi. För oss var det viktigt att vinna igen efter felsteget förra söndagen och för att hålla oss i kvar, tre poäng från toppen. Det var en betydelsefull seger eftersom Toro är ett bra lag.”

Sneijder verkade väldigt upprörd när han byttes ut, det är dock inget som oroar Stramaccioni:

“Sneijder upprörd? Det är normalt, han är en viktig spelare för oss, han vill avsluta alla matcher men han har spelat två matcher och fått mycket speltid med landslaget. Dessutom var Torino inne i en bra period och jag ville skicka ett budskap till laget genom att byta in Cassano som är en mer renodlad anfallare. Vi är ett enat lag och det fungerar bra. Det finns en stor vilja att uträtta saker men vi vill visa det på planen.”

Stramaccioni berömmer Juan men verkar inte speciellt överraskad över den unge brasilianarens fina insats:

“Vi har tränat mycket hårt under veckan och det såg jag på planen. Kanske var det vissa som var tveksamma när de såg Juan i laguppställningen, men jag visste att han gjort bra ifrån sig under veckan. Juan och Ranocchia gjorde en mycket bra match, liksom ytterbackarna.”

Stramaccioni hoppas att det snart kommer segrar på hemmaplan:

“Trots att det pratats mycket under de senaste veckorna hade vi våra supportrar vid vår sida även idag. Jag är ledsen att vi ännu inte vunnit på hemmaplan. Den tyngsta förlusten var den mot Roma eftersom de andra två förlusterna var returmatcher där vi gjort stora resultat i de första matcherna. Jag ber om ursäkt och nu hoppas jag att vi vinner på Meazza redan på torsdag.

“En signal till Juventus, Lazio och Napoli? Nej, vi arbetar på. Vi är enade och har en vilja att uträtta saker. Vi vill låta det vi gör på fotbollsplanen tala för oss. Jag grävde inte ner mig efter förlusten mot Roma.”

Källa: fcinternews.it & inter.it