I morgon spelar den tidigare Interförsvararen Davide Santons nya lag Newcastle mot Sunderland i något som kallas The Tyne and Wear Derby, en match Santon ser fram emot:

“Om jag gör mål mot Sunderland skulle tränaren bli tvungen att byta ut mig direkt eftersom jag tror jag skulle bli galen. Jag skulle vilja fira, springa runt på planen och till slut ut på gatorna. Det skulle vara en höjdpunkt för mig.”

Santon är ju sedan tidigare van vid stora derbyn då han spelat i Milanos Derby della Madonnina:

“Det går inte riktigt att jämföra eftersom det är ett derby som spelas inför nittiotusen åskådare. Men alla pratar om den här matchen och de säger att fansen kommer att vara ännu mer högljudda.”

Om hans stora genombrott: mötena med Christiano Ronaldo och Manchester United i Champions League:

“Det var en konstig känsla för mig, fem månader tidigare spelade jag mot honom på Playstation och sedan stod jag öga mot öga med honom på planen… Han frågade efter min tröja och berättade för alla hur bra jag var. Jag kunde knappt tro det var sant och det tog mig att tag att förstå.”

Slutligen ett par ord om mannen som upptäckte honom:

“Mourinho var den som upptäckte mig, den som hade förtroende för mig, som gjorde mig till en högerytter, som fick mig att gå framåt. Jag kommer att vara evigt tacksam.”

Källa: fcinternews.it