Samuel: “Inter har segrar i sitt DNA”

Samuel: “Inter har segrar i sitt DNA”-->
<!--:sv-->Samuel: “Inter har segrar i sitt DNA”<!--:-->
June 3, 2012 15:32
( )

Inters Walter Samuel uttalar sig sällan men i en lång intervju med La Gazzetta dello Sport berättar han om den gångna säsongen, sina lagkamrater, Juventus, att spela Europa League och mycket annat.

Samuel, redogör för den gångna säsongen.

“Det är inte mycket som är värt att minnas. Det faktum att vi bytt tränare tre gånger signalerar att saker inte fungerat.”

Vad gick fel med Gasperini?

“Jag har goda minnen av honom, vi trodde på hans idéer och försökte följa honom men när resultaten inte kom fick vi aldrig det nödvändiga självförtroendet för att fortsätta på den nya vägen. Kanske borde man vänta lite längre tid innan man gör förändring.”

Därefter var det Ranieris tur.

“Med honom kom en segersvit och en bra känsla. Sedan kom en oförklarlig formsvacka med matcher där vi inte kunde svara när vi hamnat i underläge. För en grupp som blivit van att vinna var det inte lätt att befinna sig i mars månad utan några mål.”

Hur gjorde Stramaccioni för att ge laget ny laddning?

“Vi gjorde ett bra jobb även vi för att få tillbaka den kämpaglöd vi uppvisat under flertalet år. Han övertygade oss med sina idéer och spelet förbättrades. Men det vore fel att glorifiera och upphöja oss för om vi börjar dåligt igen i augusti är vi tillbaka på ruta ett igen.”

Men det verkar som att Strama gillar anfallare mer än försvarare. Med honom har laget släppt in alldeles för många mål: 17 på 9 matcher.

“Flera av dessa baklängesmål hade kunnat undvikas. Tränaren bryr sig även om defensiven det är bara att den behöver mer tid. Vi måste arbeta hårt under träningslägret för redan förra sommaren underskattades problemet och vi vet hur säsongen slutade.”

Med 55 mål insläppta enbart i ligan.

“Också för att de som vinner alltid släpper in färre mål.”

Tror du att den gångna säsongen endast var ett mellanår eller var det slutet på en cykel?

“Vi vill tro att det var en mellansäsong. Den här gruppen har fortsatt vara enad även under de värsta stunderna. Supportrarna ska vara optimistiska. Inter har segrar i sitt DNA och klubben arbetar redan för att komma tillbaka till toppen.”

Du var en av få äldre spelare som klarade sig undan kritik.

“Jag tycker att några av mina lagkamrater fick orättvis kritik. I slutändan spelar alla lite och det är otänkbart att en spelare ska be om att spela på deltid. Det är en tränares beslut.”

Trots att du var tillbaka från en andra korsbandsskada gjorde du en väldigt bra säsong.

“Knät har faktiskt inte varit något problem och jag har kunnat ge mycket mer.”

Vi har Lucio och Chivu som funderar på miljöombyten, vi har Julio Cesar och Maicon som drar till sig intresse från andra klubbar. Du kan bli den enda som blir kvar av det försvar som skrev historia.

“Jag skulle kunna vara stolt men istället känner jag att jag skulle förlora några kamrater som jag skulle sakna i strid.”

Att Chivu blir tvungen att flytta är i slutändan hans eget fel..

“Jag vet att han föredrar att spela i mitten istället för till vänster, men det är ingenting jag förebrår honom för. Christian är en stor människa.”

Tillsammans med Lucio utgjorde du trippelns bastiljon. Men, berätta sanningen, när du såg honom avancera med bollen vid fötterna tog du också dig för huvudet precis som fansen?

(Skrattar red.) “Men i slutändan tappade han inte många bollar. Efter misstaget mot Parma var han verkligen nere, men tre dagar senare reagerade han som en stor mästare och spelade fantastiskt i derbyt. Sett till teknik och karaktär är han en person som är svår att ersätta.”

Hur många gånger har du tänkt tillbaka på Brandaos mål i matchen Inter-Marseille?

(Skrattar inte lika mycket red.) “Den natten sov jag inte en blund. Jag var rasande på grund av vårt misstag, som istället enbart tillskrevs Lucio, men också för att han förtjänade att ta sig förbi oss.”

Nu över till ungdomarna. Vad hände med Ranocchia?

“Andrea är enormt värdefull och ingen av oss har någonsin ifrågasatt det. När det gäller honom är jag förundrad.”

Det sägs att även Silvestre kan vara på väg in.

“Svårt att säga. Om Inter följer honom måste han vara väldigt stark.”

Vad säger du om Palacio?

“Han gör skillnaden. Det har han visat i Genoa och innan det i Boca, då många storklubbar ville ha honom, men han föredrog att stanna.”

Vad är orsaken till att ni hamnade 22 poäng bakom Milan och 26 bakom Juventus?

“De gjorde en fantastisk säsong samtidigt som vår var medioker. Men jag tror att alla vet att det inte är ett så stort avstånd mellan dem och vårt lag.”

När det gäller anfallarna, hur förklarar du Forlans flopp?

“När Diego kom tillbaka från skada lyckades han inte komma in i lagets rytm. Men hans värde kan inte diskuteras och om någon säger att det inte är säkert att man kan återhämta sig från skador vid 33 års ålder är jag ett levande bevis för att det går. Vi har bett honom att stanna men i slutändan är det han själv som bestämmer.”

Vad tänker du på när du hör orden Europa League?

“Det är meningslöst att gråta över att vi missade Champions League. Europa League är fortfarande en trofé. Vi ska vinna den, inte minst för att få chansen att vinna den europeiska Super Cupen. Den enda titel vi inte vann 2010.”

Play-off kommer att spelas den 2:a augusti och därmed kommer ni att tvingas tidigarelägga träningslägret precis som förra året då ni reste till Peking. Ni är inte oroliga över att ni kan få betala för detta arbete under våren?

“2009 förlorade vi Super Cupen mot Lazio i början av augusti och följande vår vann vi trippeln.. Dessutom ger en tidig start oss möjligheten att vara i bättre form i inledningen av ligan.”

Anser du att allför många pratar alltför mycket i vår fotboll?

“När det gäller detta är England ett föregångsland enligt mig. Där slutar allt när slutsignalen ljuder. Utan att bita den hand som föder oss är det här mer ordkrig.”

Ett sådant ordkrig handlar om Juve som vill sy dit en tredje stjärna på sin tröja.

“Det är enbart något de gör för fansen.”

Men de tycker att ni vann en Scudetto vid bordet?

“Jag förstår att de tycker att de vunnit på planen, men istället för att skylla på Inter borde de skylla på de ledare de hade under den tiden.”

Källa: fcinternews.it

 

 

 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter