Sky: “Handanovic mycket nära en övergång till Inter, endast detaljer saknas”

June 14, 2012 14:48
( )

Enligt Sky är Inter och Udinese mycket nära att avsluta en affär som tar den snart 28 år gamla målvakten Samir Handanovic till Inter. Mötet mellan de två klubbarnas direktörer för en och en halv vecka sedan tros ha varit avgörande. Inter och Udinese har enligt Sky kommit överens om en övergångssumma som till slut stannade på 14 miljoner euro. Det är dock troligt att Inter kommer att kunna baka in spelare för att sänka priset och det pratas om att spelare som Juan, Faraoni och eventuellt Viviano skulle kunna vara aktuella. När det gäller Viviano är han det minst troliga alternativet då Udinese har valt att satsa på Brkic som målvakt under den kommande säsongen. Sky rapporterar vidare att Udinese väljer att släppa sin målvakt för att få in pengar.

Frågan alla Interisti ställer sig nu är självklar: vad händer med Julio Cesar? Gianluca Di Marzio har tidigare rapporterat att Inter skulle spara upp emot 20 miljoner euro brutto om Inters nuvarande förstemålvakt skulle lämna klubben. Handanovic lön är just nu mindre än hälften av Julio Cesars och därför kan den här affären, om den slutar väl, komma att innebära att Inter sparar stora pengar. Valet av Handanovic, som uttryckt en önskan om att komma till en storklubb, är således ett bra val såväl ekonomiskt som sportsligt.

Det som återstår nu är detaljer, såsom vilka spelare Inter eventuellt skickar till Udinese, och det är viktigt att betona att affären officiellt sett ännu inte är klar. Det är dock mycket nära..

Källa: fcinternews.it

By Olof Svensson