Makedoniern Darko Pancev kom till Inter sommaren 1992 från Röda Stjärnan efter att ha profilerat sig som en av Europas bästa målskyttar med 84 mål på 91 matcher för klubben. När han kom till Inter jämförde den dåvarande Interpresidenten Ernesto Pellegrini honom med Paolo Rossi och efter att Inter säsongen innan slutat på en åttonde plats sågs 27-åringen som en av dem som skulle ta Inter tillbaka till toppen.

Inters nye tränare Osvaldo Bagnoli var dock inte lika imponerad av Pancev, som tycktes ha svårt att anpassa sig till den italienska fotbollen, och valde ofta att istället spela med Ruben Sosa. Under sin debutsäsong gjorde han bara 1 mål på 12 matcher och relationen med tränaren var så dålig att makedoniern misstänktes simulera sjukdom för att slippa sitta på bänken. Efter den dåliga starten lyckades han aldrig i Inter och på 29 matcher gjorde Bidone (soptunnan), som han kallades av Interfansen, bara 10 mål, 3 i ligan och 7 i Coppa Italia, och efter säsongen 1994/95 lämnade han klubben

I en intervju Sportske avslöjar Pancev vad som var hans karriärs största misstag:

“De kom från Real Madrid två gånger för att förhandla om min övergång till Los Blancos. Men jag valde Inter och det var det mest uppenbara och största misstaget i min karriär.”

Källa: fcinternews.it