Branca: “Våra ansträngningar på transfermarknaden görs för att ge fansen att slagkraftigt lag”

Branca: “Våra ansträngningar på transfermarknaden görs för att ge fansen att slagkraftigt lag”-->
<!--:sv-->Branca: “Våra ansträngningar på transfermarknaden görs för att ge fansen att slagkraftigt lag”<!--:-->
June 21, 2012 18:46
( )

Tele Radio Stereo sände under dagen en längre diskussion med Inters Marco Branca där temat givetvis var sommarens transfermarknad:

“Destros kontraktssituation mellan Genoa och Siena berör inte oss direkt. För en tid sedan satt vi i samtal med Genoa för att ingå ett delägarskap när det gäller Mattia Destro, en spelare vi känner väl. Nu måste vi dock återgå till en diskussion om spelarens värde eftersom Destro är en spelare vi överväger, men vi måste alltid bestämma spelarens prislapp först. Destro är en spelare med stor potential, det är sant att det finns en osäkerhet när det gäller hans roll, men hans kvalitéer är odiskutabla och därför blir de ekonomiska frågorna avgörande. Vi utvärderar även andra lösningar för anfallet. Jag skulle vilja klargöra att om våran relation med Genoa är utmärkt är det helt enkelt eftersom Genoa har goda relationer med de flesta klubbar. Prezisoi är en fotbollsälskare och jag tror, till exempel att han har en lika god relation med Milan.”

Om vad Inter bevakar på transfermarknaden:

“Inter har massor med idéer, sådana saknas inte. Kanske saknas det stöd för vissa idéer men eftersom vi har många så försöker vi med den andra och därefter den tredje om inte vår första idé går att genomföra. Det här året måste vi göra val som kan komma att vara avgörande ur en ekonomisk synvinkel och som kan bära frukt inom några säsonger. I en jämförelse med de större klubbarna som de spanska, City, United och Chelsea, har vi samma kostnader men i själva verket hälften av inkomsterna. Så vi är tvungna att ta beslut som trots att de kan vara smärtsamma är nödvändiga eftersom dessa kostnader inte längre är hållbara. I andra länder finns klubbar som tjänar pengar tack vare myndigheter som anmäler förfalskningar. Vi är långt efter med viss logik. Italienska lag, bortsett från Juventus, har enbart spelarna som egendom, vilket är osäkert med tanke på att de sportsliga resultaten varierar.”

Om Lucas kan komma:

“Inter är i stånd att göra köp av spelare som är värda 15-20 miljoner, det ger en indikation. Detta gäller även Lucas i Sao Paolo. Jag förstår att fansen har svårt att smälta den nya dynamiken.”

Pazzini kanske lämnar:

“När det gäller Pazzini, liksom de andra, är det glädjande att våra spelare är så uppskattade. Han är en av de spelare vi kommer att tala om för att utvärdera den enskilda positionen.”

Palermos president Zamparini har näst intill klargjort att Silvestre kommer att gå till Inter:

“Jag uppskattar Zamparinis optimism, men affären för Silvestre är inte till 99 procent klar. Först måste vi hitta nya lag till spelare som vill byta lag eftersom de inte fått någon plats hos oss.”

Ett meddelande till Interfansen:

“Inter har inte för avsikt att gömma sig. Våra ansträngningar på marknaden görs för att ge våra fans ett slagkraftigt lag. Detta är det mål vi strävar mot fram till den siste augusti.”

Källa: fcinternews.it

 

By Olof Svensson
Close

Subscribe

to our newsletter