Moratti: “Målsättningen är att vinna igen, som alltid”

July 5, 2012 12:31
( )

I en lång intervju med Gazzetta dello Sport berättar Inter presidenten om sin entusiasm inför Inters nya satsning:

“Detta nya Inter gör mig entusiastisk och det kommer att vinna. Vi startar om utan att glömma vad som är våra målsättningar: att återerövra Europa och Italien. Vi är Inter och vi vill börja vinna igen. Stramaccioni är vår symbol. Han är en ung vuxen person. Jag är verkligen säker.”

Om att börja om från noll:

“Vi säger att allt detta är en ny början med en tydlig idé som kommer att göra att vi kan göra bra ifrån oss, så ja, det är ett år noll. En ny början som för med sig entusiasm, som fötts ur en tydlig spelidé och har en mycket exakt linje: på grund av detta är jag övertygad om att vi kommer att få en bra start. Jag känner mig förväntansfull även om detta steg innebär en del risker, men man får inte vara rädd utan istället mer passionerad.”

Om Stramaccioni:

“Han är en begåvad tränare med en mycket bra utbildning, kompetens och passion. En tränare, en trovärdig och tillförlitlig person. Allt detta gör att han framstår som det rätta valet.”

Nya saker att upptäcka:

“Bland dessa finns med största säkerhet våra ungdomar, som kommer från framgångar med Primaveran och de andra kategorierna. Som alltid kommer de att behöva tålamod eftersom det inte alltid är lätt. När jag ser de nya killarna på planen har jag samma förväntningar som jag har på ett utländskt nyförvärv.”

Kommer det vara tillräckligt för att vinna?

“Jag vill inte vara övermodig. Vi har anammat den här idén, en idé som kommer att komma i första hand för oss. Resten kommer. Målsättningen är att vinna igen, som alltid.”

Om supportrarna:

“Våra supportrar är intelligenta och har gott omdöme. Som den förste supportern är jag nyfiken att Inter på denna nya kurs. Vi vill skapa spänning och entusiasm kring laget och tränaren. Vi måste arbeta på djupet.”

Om Europa League:

“Det är som att gå från hemmabio till svartvit tv. Det är internationell cup och vi är Inter. Vi kommer att spela för att vinna trots att vi spelar på torsdagar, kanske på platser långt bort. Det är ett viktigt mål.”

Om nyförvärven:

“Jag gillar Palacio. Han har gjort många mål i sin karriär och det säger det mesta. Handanovic är en tillförlitlig målvakt.”

Ett skämt om Destro:

“Jag vill ha Leo Messi (skrattar red). Vi får se om vi kan få till det och vad det kostar.”

Om de äldre spelarna som lämnar, delar av trippeln:

“De var vår topp och på det sättet kommer de alltid att minnas. Men dessa personer som har vunnit mycket. För detta kommer de alltid att ha min och supportrarnas kärlek. Några år framåt, när man tänker på det Inter som vann 15 titlar på sju säsonger, kommer deras namn att etsat sig fast i minnet. Om jag saknar dem? Jag måste hålla borta mina känslor. Tyvärr är det så. Om inte annat är det även en möjlighet för dem att få en nystart någon annanstans.”

Om Pazzini och det minskande löneberget:

“När det gäller Pazzini måste man prata om marknaden med Branca och Ausilio. Vi måste minska på vårt löneberg. Det är vår plikt. Klubben måste må bra.”

Om arenan:

“Ett betydelsefullt och konkret som kommer att ta sin tid och många skeenden som måste genomföras. Om allt genomförs väl kan allt vara slutfört på tre till fem år.”

Avslutningvis, Moratti om fansen och den nya början:

“De uppför sig väl. Jag tror de kommer att ge stöd till killarna. Vilka det än är, vilka som än kommer eller blir kvar så kommer de ha de rätta förutsättningarna.”

Om Pinzolo:

“Jag hoppas kunna vara där, men jag vet inte ännu på grund av andra åtaganden.”

Vad han kommer att säga till spelarna:

“Jag brukar inte förbereda några tal, jag ser spelarna i ögonen och är spontan utifrån vad jag känner vid tidpunkten. Vi säger att jag vill vinna igen: ett program som utgår från ungdomar risker att ta längre tid men målsättningen att vinna måste alltid finnas i sikte.”

Om Scudetton:

“Vi deltar för att vinna.”

Källa: fcinternews.it

By Olof Svensson