Inters högerback Douglas Maicon, vars kontrakt går ut nästa sommar, har under hela sommaren omgetts av flyttrykten. Paris Saint-Germain uppgavs tidigare vara intresserade men dessa rykten har avtagit. Det tros ha förekommit förhandlingar med Chelsea men det mesta tyder på att den engelska klubben är mycket nära att värva Olympique Marseilles Cesar Azpilicueta. Den spanska högerbacken bekräftar för franska tidningen La Provence att han är på väg till Premier League: “Alla anser att detta är en svår tid för mig nu när mina tankar befinner sig halvvägs mellan Marseille och Chelsea. Om det är bra för Marseilles ekonomi att jag lämnar tror jag att det är en bra affär för alla. Jag tackar fansen för deras hyllningar. De har alltid varit snälla mot mig, även när det inte gått så bra.”

När nu Chelsea inte längre verkar vara ett alternativ för Maicon återstår förmodligen bara två möjligheter: Real Madrid eller en kontraktsförlängning med Inter.

I spanska AS skriver man idag att Maicon har tröttnat på att Inter och Madrid inte kan komma överens och uppger att spelaren är på väg att säga upp sitt kontrakt enligt artikel 17 i FIFA:s transferregler. Denna artikel klargör omständigheterna under vilka en spelare kan köpa sig fri från ett kontrakt. Enligt AS skulle Maicon få betala 2 miljoner euro för att frigöra sig från sitt kontrakt med Inter. Tidningen skriver också att Maicon är upprörd över att Inter kräver 5 miljoner euro för honom och inte låter honom gå gratis. Det är dock inte säkert att Real Madrid är intresserade ens under dessa omständigheter: “Brasilianaren gick miste om sin chans 2010,” avslutar den spanska tidningen.

Källor: fcinternews.it & AS