När Inter möter Vaslui på torsdag gör Inters lagkapten Javier Zanetti sin 800:e match för Inter. Så här säger han själv:

“Jag är mycket lycklig över denna milstolpe, speciellt eftersom aldrig kunde ana att jag skulle göra 800 matcher i samma tröja när jag gjorde min första match för Inter. Jag har gått igenom olika perioder men med vetskapen om att jag var kapten för ett stort lag.”

Vilka ögonblick har varit mest betydelsefulla?

“Jag skulle säga två ögonblick: det första är den första kvällen efter jag anlände, för mig var det en dröm att se San Siro på så nära håll. Det andra är kvällen innan Champions, ett oförglömligt ögonblick och en stor framgång.”

Om Inters nya projekt:

“Vi börjar om med många ungdomar och spelare med erfarenhet, men framför allt med en revanschlusta efter en negativ säsong. Vi har en miljö med stor entusiasm, vi ser fram emot att börja spela de matcher som räknas.”

Vad har Inter för mål för den här säsongen?

“Vi försöker alltid att vara ett topplag och försöker in i det sista vara med i kampen om att vinna något. Juventus är favoriter eftersom de är regerande mästare och är medvetna om vad som krävs. Ett annat lag som ser bra ut är Roma, som har en ny tränare, en mycket smart sådan, som försöker ta dem tillbaka bland topplagen. Det kommer att bli ett mycket jämt mästerskap, vi får inte heller glömma Napoli som fram till slutet av förra säsongen var med i kampen om de högsta placeringarna.”

Vad innebär Antonio Cassanos ankomst?

“Det är stimulerande eftersom vi pratar om en stor spelare som förstärker ett lag som redan innan ville återvända till toppstriden. Vi känner honom väl, jag hoppas att han kan hjälpa Inter att kämpa om de stora målen.”

Vad ska vi skriva till honom?

“Att han kommer till en grupp som kommer att hjälpa honom på det sätt en stor spelare som han förtjänar och att vi tillsammans ska ta oss tillbaka till toppen och underhålla våra fans.”

Om matchen mot Vaslui:

“Vi förbereder oss för dessa matcher på bästa sätt. Den första matchen på bortaplan är speciellt viktig eftersom vi åker till en svår arena.”

Vad ser Zanetti i augusti nästa år?

“Ärligt talat, jag ska fundera på det. Under tiden ska jag försöka vara en ledare, vara tillgänglig för ändamålen. Vid slutet hoppas jag få höja en betydelsefull trofé. Sedan får jag tid med familjen för att reflektera.”

Vilka kommer att vara huvudpersonerna i Inter denna säsong?

“Palacio, eftersom han redan visat sig trivas bra i den här miljön.”

Om Stramaccioni:

“Han har stor entusiasm, han vill förmedla sina idéer för att ta tillbaka Inter till toppen.”

Källa: fcinternews.it