Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till

Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till-->
<!--:sv-->Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till<!--:-->
September 2, 2012 23:00
( )

Inför matchen pratades det mycket om de båda lagens tränare: Inters Stramaccioni och Romas Zeman. Två fenomen, det som skiljer dem åt är erfarenhet. Kanske var det det som avgjorde ikväll. Jag kommer inte, vilket jag misstänker att vissa kommer göra, såga vår Stramaccioni utmed fotlederna men visst fick man känslan av att det var den gamle som visade den unge hur det ska gå till.

Roma inledde matchen på ett sätt som man sällan ser bortalag göra, med hög press och löpvilja. Inter var inte beredda och vaknade till först när Roma tog ledningen i matchminut 15. Därefter försökte Inter ta över initiativet och kom högre upp i banan. Att Daniele De Rossi skadade sig och ersattes av Marquinho kan ha gjort att Inter tillfälligt fick ett övertag och kunde skapa en del chanser under de sista 15 minuterna. Kvitteringen kom till slut i form av Antonio Cassanos första mål i Intertröjan.

I halvtid gjordes inga byten men det dröjde bara sex minuter in i halvleken innan Antonio Cassano ersattes av Rodrigo Palacio. Ett helt korrekt byte. Cassano är inte i hundraprocentig form riktigt än och Palacios löpvilja behövdes. I den 21:a minuten ersattes Pereira av Cambiasso och direkt efter kom Romas 2-1 genom Osvaldo efter en fin passning av Totti.

I det här läget blev Inters spel andefattigt och man saknade idéer. Att byta in Coutinho cirka 10 minuter efter Romas 2-1 kändes då som ett bra byte. Bara några minuter senare gjorde Roma 3-1 och då kändes matchen helt slut, vilket den till slut var.

Bäst i Inter enligt mig: Silvestre.

Totalt sett var Inter det sämre laget och det är bara att gratulera tränare Zeman och hans Roma till segern. “Onore a Zeman, Icono del Calcio Pulito” (Heder åt Zeman, Ikon för den rena fotbollen) skrev Curva Nord på en banderoll som rullades ut under matchen. Zeman bör hyllas och ikväll läxade han även upp vår tränare. Stramaccioni kommer förhoppningsvis ta lärdom av detta och komma tillbaka, han är smart men än så länge oerfaren.

Olof Svensson
By Olof Svensson

Italian Media Analyzes Inter Sporting Director Piero Ausilio Strong Statement To Barcelona On Lautaro Martinez

May 29, 2020 00:30
( )

Inter sporting director Piero Ausilio said what he said last night regarding Lautaro Martinez, to hammer home to Barcelona that Inter do not need to…

Inter & AC Milan Linked Eduardo Quaresma Set To Sign 5 Year Extension With Sporting CP

May 28, 2020 23:59
( )

Eduardo Quaresma is set to sign a long term contract extension with Sporting CP according to a report in today’s print edition of Portuguese daily…

Inter Linked Jesus Corona’s Agent On Chelsea Rumors: “Can’t Reveal If Chelsea Are A Priority Or Not”

May 28, 2020 23:30
( )

Jesus Corona’s agent Matias Bunge has refused to admit whether Chelsea could be an option for his client in the upcoming Summer transfer window. The…

Inter Linked Barcelona Wingback Emerson Royal: “There Are Many Rumours But My Idea Is Clear”

May 28, 2020 23:00
( )

Emerson Royal has admitted that he has not been distracted by the recent media speculation regarding his future and has clear ideas about his future.…

Italian Media Reports Atalanta Devise Plan To Beat Inter To Belgian Youngster Charles De Ketelaere

May 28, 2020 22:30
( )

Atalanta president and owner Antonio Percassi has come up with a plan that he hopes will allow them to beat Inter to the signing of…