Inter kommer att överklaga domen i fallet med Christian Vieri. Det tillkännagav Inters VD Marco Fassone igår när han lämnade Lega Calcios kontor i Milano: “Oavsett vad han hans advokat sagt är vi självklart något överraskade av domen och vi kommer att lämna in en överklagan med vissheten om att vi har rätt.”

Fabio Iudica som är en av Inters jurister intervjuades av Sky Sport 24 och bekräftade uppgifterna: “När det gäller sportsliga rättvisan är dessa uppgifter preskriberade. Oavsett vilket säger de att hans karriär inte har påverkats av dessa faktiska omständigheter. Rätten till privatliv är den enda skadan som har åberopats. Det har inte åberopats några skador av moraliska eller andra slag. Av den anledningen är vi lugna.”

Det finns inte heller någon som helst risk att Inter ska bli av med någon Scudetto: “De uppgifter man presenterat avser en period från 1999 till 2004, en period under vilken Inter inte vann någon Scudetto, så därför finns det ingenting att diskutera. Jag vill lugna fansen, utöver preskriptionen. Varför man spionerade? För att säkerställa att Vieris beteende var i enlighet med de interna reglerna, det är det enda. Jag har ingen vetskap om att det var några andra inblandade. Hur som helst kommer det inte hamna i den idrottsliga rätten.”

Källa: inter.it och fcinternews.it