Efter ett fantastiskt år med Inters Primavera under ledning av först Stramaccioni och sedan Bernazzani var han förmodligen den första kandidaten att bli vice Milito. Efter en bra försäsong valde han dock att gå till spanska Espanyol på lån under en säsong för att få den speltid och kontinuitet han förmodligen inte fått om han stannat i Inter. Nu är han med det italienska U-21 landslaget och fcinternews.it fick en exklusiv intervju med den unge anfallstalangen Samuele Longo.

Samuele, borde du inte varit vice Milito istället?

“Jag lämnade Inter för att få erfarenhet och för att jag föredrog att spela med viss kontinuitet, men allt gick fredligt till och gjordes i samförstånd med klubben och personerna i min omgivning.”

Ändå var du en av försäsongens huvudpersoner.

“Det kändes fantastiskt, med utomordentliga lagkamrater och en stor tränare, efter det, i slutet av augusti, valde jag någonting annat. Det är vad som hände och jag tycker det är rätt val.”

Varför valde du Spanien?

“De är mästare inom all sport inklusive fotbollen och jag tror att det enbart kan vara lärorikt ur alla aspekter: som människa, sportsligt, socialt och kulturellt.”

Du var redo och gjorde mål direkt.

“Det var dock synd att mitt mål inte var tillräckligt för att hjälpa mitt lag att vinna, eftersom vi förlorade matchen, så det var ett liten tillfredsställelse.”

Bra atmosfär i Spanien?

“Ja det känns bra, men det har bara gått fem dagar för sedan återvände jag till Italien för åtaganden med U-21 landslaget.”

Inter råkade i ligan, efter segern mot Pescara, ut för ett abrupt stopp i form av Roma.

“Men det är en stark grupp, med en Zanetti som kapten och under ledning av en stor tränare: de reser sig snart igen och vinner tillbaka den tid man förlorat.”

Källa: fcinternews.it