En värvning som kom som en överraskning. Ingen hade kunna ana det i juni men Antonio Cassano kom till slut till Inter och har under sina två första matcher i ligan gjort en assist mot Pescara och ett mål mot Roma. Hans agent, Beppe Bozzo, berättar i en intervju med TMW om övergången till Inter.

Cassano har redan nu smält in i den nya svartblå verkligheten.

“Antonio är beredd att göra bra ifrån sig och på så sätt återgälda förtroendet från omgivningen och klubben: från presidenten till den siste materialförvaltaren. Fotbollsmässigt finns det inget att diskutera, på fotbollsplanen har han visat att han är de senaste årens mest betydelsefulla italienska talang. Det räcker med att titta på hans erfarenheter i Roma, i Sampdoria och även i Milan där han var assistkung och bidrog avsevärt till vinsten av Scudetton. Han behöver absolut inte bevisa någonting utan i själva verket behöver han bara fortsätta göra bra ifrån sig på det sätt han tidigare gjort.”

Varför gjorde han övergången från Milan till Inter?

“I livet är motivation allt. Inter vill bli ett vinnande lag igen och den den viljan är lika stor som den hos Antonio. Stramaccioni har dessutom alltid uttryckt sympati för killen. Allt detta ledde till att han ställde sig positiv till det.”

Milansupportrarna är besvikna, Cassano var redan en idol.

“Antonio har tackat dem men fotbollen kan även vara så här. Spelare byter lag och församling, problemen var andra saker. Det viktiga är att man respekterar varandra. Antonio mottogs mycket väl av Milans folk och de hjälpte honom när han hade problem med hjärtat. Men det finns stunder då man börjar göra övervägningar och i slutändan blev alla nöjda med affären: Milan värvade en utmärkt spelare som Pazzini och Inter fick de senaste årens största italienska talang för ett acceptabelt pris. Vem som sedan tjänade mest på affären kommer att visa sig på fotbollsplanen.”

Källa: fcinternews.it