Under dagen presenterades Gian Piero Gasperini som tränare för Palermo. Tränaren som på rekordtid lyckades få sparken från Inter efter den katastrofala inledningen på förra säsongen är dock inspirerad av sitt nya äventyr:

“Jag är väldigt motiverad, förra året fick jag lämna alldeles för tidigt. Här tror jag att villkoren är uppfyllda för att skingra alla negativa föreställningar. Palermo är en betydelsefull plats, presidenten och sportchefen respekterar mig men det är en svår tid. För mig är det dock en utmaning i många avseenden, jag tror att jag kommer att kunna ge Zamparini mycket tillfredsställelse.”

På frågor om sin erfarenhet i Inter svarade Gasperini kort och gott: “Jag vill inte prata om det.”

När journalisterna berättade att Palermo och Inter möts den 2:e december svarade Gasperini: “Jag hoppas att jag är kvar i Palermo vid det datumet, det är en av de utmaningar jag pratade om tidigare. Känslosamt? Nej, det tycker jag absolut inte, nu handlar det om Atalanta. Först och främst gäller det att påverka laget.”

Mot slutet av presentationen pratar Gasperini ändå om Inter, fast då mer ur en taktisk vinkel:

“Jag anser att Inter var perfekt lämpade för att spela med tremannaförsvar. Inte minst för att ge ny stimulans och motivation. Nu spelar även Juventus, Napoli och landslaget med tremannaförsvar.”

Källa: fcinternews.it