Samuele Longo har fått en fantastisk början på sitt äventyr i Espanyol. Den unge anfallaren från Inters plantskola intervjuades av Gazzetta dello Sport och han berättade där om sin goda relation med Inter:

“Efter målet i Bilbao var det många som ringde och gratulerade mig. Alla från sportchefen Piero Ausilio till pressansvarige Luigi Crippa skickade meddelanden för att gratulera. Även Ivan Cordoba skickade ett meddelande för att gratulerade mig. Jag hör fortfarande från flera av killarna i Primaveran. Jag har framför allt kontakt med mina gamla rumskamrater Falasca, Giannetti och Forte men även med Sala, Crisetig och Bianchetti. Med dem känner jag starka band och vi har redan lyckönskat varandra.”

Målet är att göra samma resa som Coutinho:

“Nu måste jag göra bra ifrån mig med Espanyol. Jag är glad att Inter gett mig denna möjlighet och jag ska försöka göra det bästa av den. När säsongen är över får vi avgöra om jag är redo. I söndags kväll såg jag Inters match på TV och jag är glad för segern, inte minst för tränare Stramaccionis skull och jag hoppas att de kan uppnå de bästa möjliga resultaten.”

Longos idol som liten var Ronaldo:

“Jag ville ha ett örhänge men min mamma sa ifrån. Jag vill efterlikna Ronaldo i allt, jag rakade till och med håret som han.”

Longo trivs bra i sin nya klubb:

“Jag fick ett bra mottagande, de fick mig att känna som att jag alltid varit här. I Spanien tränar man alltid med boll, passen är längre och mer intensiva och handlar mycket om det offensiva spelet. Nu hoppas vi kunna ta lite fler poäng eftersom vi hittills bara tagit en. Jag hoppas att jag kommer kunna fortsätta göra mål även om jag är medveten om att det inte alltid kan gå så här bra. Men vem drömmer inte om att göra mål mot Real eller Barcelona?”

Källa: fcinternews.it