Den gamle målvakten Francesco Toldo som avslutade sin karriär i juni 2010, en karriär som innefattade åtta säsonger i Fiorentina och nio med Inter, intervjuades av Radio Blu och berättade om Inters målvaktssituation.

“När en målvakt kommer till Inter betyder det att han verkligen är bra.”

Toldo arbetar som vi tidigare skrivit med Inter Campus och det är ingenting han ångrar:

“Inter? Projektet Inter Campus är fantastiskt och saknar motstycke i Europa. Det påverkar nästan 10 000 barn och oftast sådana som kommer ifrån förhållanden som inte är så speciellt lätta. För dem är det en välsignelse att få ta del av denna erfarenhet. Den sista tiden har jag rest mycket Kambodja, Palestina och så vidare men även fast det finns stor fattigdom finns det ändå mycket glädje. När man reser med fotbollen ser man hotellen och arenorna, i detta ser jag istället verkligheten och vi har möjligheten att hjälpa barn.”

På söndag käll möts hans två gamla lag på Stadio Giuseppe Meazza:

“Söndag kväll? Jag tror inte jag kommer vara på arenan då utan istället ägna mig åt min familj. Jag reste runt på arenor i tjugo år, nu är det dags att tänka på annat.”

Källa: fcinternews.it

Skribentens kommentar: Toldo är en legend. Han var en lysande målvakt och hans arbete med Inter Campus förstärker bara bilden av honom som en fantastisk människa. Den stora anledningen till att jag tycker så bra om honom är det som hände den 19 oktober 2002 i mötet mot Juventus. En tuff match som in i det sista verkade sluta 0-0. I vanlig ordning fick dock Juventus en tveksam straff i den 88:e minuten som Alessandro Del Piero utnyttjade och gjorde 0-1. Allt verkade kört men när Inter fick en hörna långt in på tilläggstiden hade Intermålvakten Toldo smugit sig upp och i röran framför mål verkade det länge som att det var han som kvitterat med ett halvtaskigt skott. Till slut tilldömdes målet den liggande Christian Vieri men Toldo var min hjälte den kvällen och som det verkar finns det ingen anledning att sluta tycka att han är en hjälte. Grande Toldone!