Sanningen om Ricky. Intervjuad av Roberto Scarpini för Inter Channel förklarade Ricky Alvarez läget när det gäller hans skada:

“Äntligen är jag tillbaka. Det har varit en lång period men nu är den avslutad och jag tränar med laget. Det är en fantastisk sak. Jag vill tacka dem som stått bredvid mig under denna svåra tid och även sjukgymnasterna. Nu riktar vi blickarna framåt. Att träna på egen hand är jobbigt, jag såg mina lagkamrater träna samtidigt som jag tvingades göra annat. Det viktiga nu är att återhämta sig sakta men säkert och att ta mig tillbaka till planen och mina lagkamrater. Den svåraste fasen är förbi nu.”

Alvarez kommer nu att träna ihop med flera nya lagkamrater i det nya Inter:

“Det finns stor kvalitet, det är ett bra lag. Det har kommit nya lagkamrater som fört med sig sina kvalitéer till Inter. Jag tror att vi verkligen kan göra bra ifrån oss, nu måste vi få fram lagets offervillighet. Detta är det svåra, den finns där varje dag när vi tränar med laget. Med tanke på den förra säsongen är denna väldigt viktig. Vi måste göra vårt bästa för att ta klubben tillbaka där den förtjänar att vara.”

För Alvarez var den förra säsongen en säsong för lärande. Den här säsongen hoppas han få mer utrymme:

“Det är detta jag har arbetat för sedan länge. Den första säsongen var svår även för mig eftersom det var min debut, men jag tycker ändå att jag gjorde en bra säsong. Nu vill jag göra det bättre, jag vill att detta ska bli mitt år. Jag vänjer mig vid den europeiska fotbollen. Jag känner att jag har kapaciteten för att göra det och vi får se hur det går.”

Källa: fcinternews.it