Den gamle Interlegenden Tarcisio Burgnich uttryckte för några dagar sedan viss skepsis till bytet som tog Cassano till Inter och Pazzini till Milan. Nu har han ändrat sig och i en intervju med Ilsussidiario.net anser att Antonio är rätt för Inter: “Ja, absolut. Det finns många på hans position, men han är nummer ett. Han kommer att anpassa sig och man kommer att turas om att spela. På så sätt kommer de att veta hur de ska hantera sin energi, framför allt när cuperna börjar.”

Burgnich förklarar också varför det inte spelar någon roll att den så omtalade vice Milito aldrig kom till Inter: “Skicka ut den centrala anfallaren. Jag vill att laget ska se annorlunda ut, det vill säga  utan referenspunkter för motståndarna, som Juventus. Där är alla spelare sådana som sjunker ner lite och kommer bakifrån, som Palacio, och därför kommer de med fart och är därmed svåra att markera. Förmodligen vill tränaren genomföra en sådan typ av spel. Trots det tycker jag det hade varit rätt att ha kvar Longo. Han är bra och hade haft möjligheten att förbättras, få mod och formas bättre. När laget hade varit i ledningen hade man kunnat byta ut Milito och sätta in Longo för att ge honom speltid och göra honom reda till nästa säsong. Men eftersom Stramaccioni ville låna ut honom betyder det att han kommer att försöka få laget att spela på ett annat sätt och därför är två centrala anfallare inte nödvändigt.”

Om att Sneijder vill stanna i Inter: “Han är den enda som har potentialen att förse anfallarna med bollar och han är en sådan varje lag vill ha. När anfallaren rör sig är det han och Cassano som avgör om det blir mål genom deras sätt att ge honom bollen. Därför är det helt rätt att han bekräftar det.”

Källa: fcinternews.it